Thursday, March 26, 2009

++ tag

rasanya mcm sy kena tag dari salz..erm tp time tgh kritikal nih...lg 2 minggu present thesis...nt sy buat yer...sowie taw =(

Wednesday, March 25, 2009

++ siapa kau

kalau la boleh sy tuliskan nama pompuan tu mmg sy tulis
tp entah la
hati berkata tidak
bencinya aku dgn pompuan ni
dari tahun 1 lagi wat masalah
pentingka diri sendiri btol
ade ke patot pompuan ni rampas tajuk thesis org lain
tajuk asgmt apatah lagi
mulut pompuan ni mmg mulut jahat
xtaw la mak bapak xajo ke hape
tapi aku mintak jauh la dgn org camni utk masa depan
bile nk mintak tolong...mulut manis siot
tapi bile da senang tuh....mulut macam hantu
ish....xaman hidup kalo ade org mcm ni
rasanya xde kawan baek la org cemni kan
aku rasa xde
sebab perangai die ni bukan ktorg je xske
lecturer pown same
bapak hebatnye pompuan ni
ish2
aku pelik a dgn ko ni

Tuesday, March 24, 2009

++ sakit ati

aku slalu tulis blog kalo aku tension
so dlm blog aku ni susah nk carik topik2 y epi
sowie  ye
ngee~~
1st skali aku sakit ati btol la dgn tenet kat blok aku ni
lembabnyeeeeeeeeeee
sakit ati aku
aku bayo 110 ni y aku dapat
tenet lembab sepanjang masa
duit nk
tapi servis teruk
geramnye aku

2nd aku da kering
xcukup duit...
erm tp xde la sakit ati pown
cuma tertekan
hutang aku ni xdi bayo lagi oleh kwn baek aku
die utang aku 500...sila bayar yer
setiap kali tanya gaji xmasuk lagi
ini la itu la
geram aku
org y da keje pinjam duit kat student...malunye
bayar2
kalo x aku anto samseng kang

3rd bf aku tu xamek berat pasai aku
y die tau keje2
gile keje ape
duitnye xbanyak2 jugak
bencinye aku dgn die ni
rasa nk mengamok je
tolong la amek berat sket pasai aku
ni nak aku je amek berat pasai die
bla la ko
berambusssssssssssssss!!!!!!!!!!

Friday, March 20, 2009

++ penatnyew

beberapa hari ni penat sgt
myk keje
wuwuw...help2
nnt dapat lg asgmt baru
=(
by d way
puteri xsabar nk grad
waaaaaa...besnye....lg beberapa minggu da tuka status
jadi pekerja pulak
bukan pelajar =D
tp slalu dgr kwn2 ckp blaja lg bes dr keje
erm xtaw pulak
rasanya keje lg bes kot
sebab lepas balek keje leh g lepak2
kalo blajar xleh
setiap masa depan computer
bosan nyew =)

Sunday, March 15, 2009

o~ nyanyi ke jerit

ari tu g karok ngan kwn2
dlm box aku ade 6 org
y aku bengang kan bayo same2 tapi lagu nak ikot die je
pahtu nyanyi terjerit2
aku jd tension lak
nyanyi la elok2
sore aku pown xsedap jugak tp xyah la nk jerit2
kalo jerit besa y org slalu nyayi tu xpe
ni mcm memekik je
sakit telinga aku
pahtu leh lak skp lepas jerit tu 'ilang tension aku'
mmg la tension ko ilang
tension ktorg y 1 bilik dgn ko tu ko xpk ke
bengang btol la aku dgn org mcm ni
nk lepas tension jgn lepas kt org ley x
aku hempok dgn mikropon br tau
sewa bilik sengsorang lain kali
bikin huru hare je
huh

o~ lecturer

org kate xbaik xske kat cikgu
sebab die y bg ilmu
tapi aku mmg xske la dgn lect pompuan aku ni
bukan ape
aku berusaha sket punya baek
die bg aku b- je
bengang btol la
aku xtaw la sama ade aku leh trima die ke x
tapi aku mmg bengang la dgn die
da la pilih kasih
nape la die leh jd lect kan
aku pelik la
sepatut nya perangai lect jd contoh kat murid2
ni x
erm aku doakn die berubah
jgn la pilih2 kasih
ape ni
aku taw la keputusan seme kt tgn die
tp jgn salah guna

o~ xready

aku rasa xready nk grad
sebab myk keje xsiap lagi
aku rasa nyesal la aku manyak tido kat u ni
erm xpe la
aku cuba perbaiki diri aku
erm tapi y xbes aku xdapat 1st class la nnt masa grad
aku skrg baru 3.56 je
mybe nnt da grad pown xbyk berubah
kalo 1st class kena 3.67 rasanya
wuwuw
manyak nye 

o~ besfren

aku rasa besfren aku ni kan pandai maen kata2 la
die kate camni tapi buat camtu
kira ckp lain wat lain
backup diri sendiri cukup pandai
mulut manis
baru aku taw
erm pahtu aku rasa die semakin over la mengampu lecturer
eee...gediks
xskenye aku

o~ dinner

ari tu ade dinner
aku xdpt lagi pencalonan utk queen of da night...wuwuw
xdapat la nak merasa sampai bile2
xbesnyer
mybe pakaian aku simple sgt kot
erm xpe la

o~ sesal

dulu masa taun 1 aku bes student
tp skrg aku da jd dak bese je
nyesalnye aku xkekalkan
aku sedey sebenarnya
masa majlis minggu lepas aku xdapat anugerah bes student
aku rasa nyesal sgt sku xkekalkan
aku merosot masa taun 2
aku xtaw nape
aku rasa sedey masa pencalonan tu nama aku xde
y ade adalah kawan2 baek aku
aku rasa sedey sgt...wuwuw
xpe la jadikan pengajaran
pencalonan pon d'org letak 4 org je
erm kalo letak 6 org mybe aku leh jadi org ke 6
wuwu
aku rasa xbes la
nk grad pown xxepi
sebab anugerah ni aku idam2 kan dari taun 1
erm xpe la
nk wat camne
xde rezeki
jelesnye...wuwuw

o~ tq salz 4 da awards =)



thanks to salz 4 dis award!

o~ tag dr salz =)

share 7 facts about yourself on your blog
tell 6 unspectacular quirks of yours
tagged 7 people at the end of your post by leaving their names as well as link to their blogs
link the person who tagged you



7 facts about me:

~ske mkn mknn y ade cheese

~ske layan cite korea (y bes jerk)

~anak bongsu pompuan

~duit xbyk tp nak idup mewah =P

~ske wt kje2 seni

~ske pakai selipar toilet

~sy ske hijau


6 unspectacular quirks of mine:

~oversensitif...kekadang xley nk kawal =(

~cepat jeles

~tido jer bila ada masa lapang

~sy xbrapa ske kawan dgn laki sebenarnya...aha

~sy benci org y pentingkan diri

~tindakan luar kawalan kalo sy marah

o~ drumliner

aku tgh layan cite tuh...bes gak...cite pasal pancaragam dan ade sorang y hero la...konon2 terror maen drum...tp ketua die cam xske ler...bese le kan anak buah lagi hebat dari die...mana nk ske...rasa tercabar le kan kan..ehe...erm tapi last skali die cam trima la y dak tu lg hebat...kebanyakkan pelakon die org kulit itam =)

o~ erm

da lama x posting rasanye..busy sgt kebelakangan ni...wuwuw...byk mende kena buat...psm pown xsiap2 lagi...uhu

Tuesday, March 3, 2009

o~ bosan

ari ni aku nk g taman u 
ade urusan sket
hujan lak tetibe pagi ni
huhu
larik plan aku
erm aku g naek moto
pinjam moto kawan
die cam xnak bg jerk
uwaaa...tapi aku tebalkn diri jer sebab da terdesak
bgtaw last minit
da la aku nak balek jumaat ni
time ni la suh aku wat itu ini
nnt nk g bukak booth lg
tension aku
tadi aku baru pas shoping untuk abg2 ku
wa
bestnye
abes la nak dekat 200
kekekek
xpe la
janji aku da belikan hadiah utk family ku terchenta
ngehngehngeh
ok la da

Sunday, March 1, 2009

o~ jejalan

baru2 ni kengkawan ade wat jejalan lerh kan
pastu aku mmg niat xmo g
pastu ade le kawan aku kate xnak g jugak
katenye byk keje
xde duit
boom jugak ler perckapannyer
konon jgn nk paksa2 suh die g
konon sape nk g tuh g je la
pastu last2 g jugak
xbgtaw aku lak tu
hampeh
aku as kwn terasa gak ler
naseb baek ler aku xteringin sgt nk g
tapi ade le calar sket hari ni
tp nk wat cam ner
....semua telah terjadi (bak kate lagu kerispatih tu)
tapi aku memang sedeyy laaa...
da lerh aku tgh syok layan lagu kerispatih tuh kat blog zaza...ehe
ni y lagi sedih nih...layan2 =)
erm xpe laa
xpe lain kali
tolong laa jgn guna alasan xde duit tuh byk2 kali 
aku da jemu da dengo
sebab nye
kate xde duit
tapi
beli baju baru
g jejalan tiap2 minggu
bile bab pelajaran baru laa xde duit sana sini

Saturday, February 28, 2009

Thursday, February 26, 2009

o~ Ooonestliee

Honestly..

Honestly,are u in love right now..?
no!!!!!sebab tgh gaduh dgn bf...benci die sgt2
+
Honestly,what's going on in your mind right now..?
pk camne nak settlekan pasal bf aku nih...arghhhhhhhh
+
Honestly,what are u doing right now..?
makan chiken chop..sebab slalu bukak page zaza..terliur tgk chiken chop die =D
+
Honestly,what u did today..?
went to the post office..send master application form
+
Honestly,do u think u are attractive..
not
+
Honestly,have u done something bad today..?
yes..gaduh dgn bf
+
Honestly,do u watch disney channel..?
yes..sometimes
+
Honestly,are u jealous on someone now..?
no
+
Honestly,what makes u happy all the time..?
apb seme urusan bjln lancar
+
Honestly,what do u want to see at this very moment..?
my cute nephew
+
Honestly,do u have a deep dark secret.,?
yes..tapi skrg xsecret da..ni pasal x-rumate y dibenci
+
Honestly,do u hate someone right now..?
yes...my bf
+
Honestly,what do u wanna hug right now..?
no
+
Honestly,do your wrist hurt..?
no
+
Honestly,are u in denial..?
no
+
Honestly,is it easier to talk in Myspace than in person..?
yes..chat is better than call or msg
+
Honestly,does anyone like u..?
yes...setiap manusia ada peminat tersendiri...personality setiap org unik
+
Honestly,is it going anywhere with them..?
no
+
Honestly,do u answer this question correctly..?
yes
+
thnks aleya 4 dis tag =)

o~ fening2

ari ni rasa xsedap badan
fening2
kalo da nak time kan
byk jerawat akan mncul
pastu rasa sensitif sgt
cepat marah cepat nangis
itu hormon wanita kan
adekah lelaki boleh trima seme ini....

o~ puteri

da lama x sign in blog ni
sebab xsempat jer
slalunye juz view
erm minggu ni minggu air mata
huwaaa
apsal le asyik sedey jerk
xsyok lak rasanya
tadi jmpa lecturer,
pastu leh lak air mata kuar
ya Allah
xleh nak control langsung ler
aku ni mmg senang jerk kuo air mata
naek segan doh dgn 2 org lecturer tu
aduh
malu2
mesti lecturer tuh pelik dgn aku
ahahahhaa
erm ni pasal pakwe aku
eceli
aku asyik gaduh je
setelah beberapa bulan aku kenak bf aku
aku rasa aku xleh trima cara die
tapi aku sayang die
die anak sulung...so..cam tegas skit...kasar kdg2...kena ikut ckp..
cam susah nak trima pendapat saya
sedangkan sy ni bongsu perempuan...da biasa manja2 dgn family
family xpenah kasar2...marah2..
slalu dengar apa sy ckp...kalo xleh trima d'org tolak secara baik atau bergurau
so...aku xleh trima bf aku
pendek kata
aku jadi benci kat die
benci3
tapi aku rasa aku xleh kehilangan die
kalo die ubah cara die aku mungkin leh trima
tapi tu laa kan
sikap seseorg sape leh ubah
kalo leh pon lama...terutama skali die ni anak sulung
die rasa die besar...berkuasa..lebih pandai..n s
segala2nya
pening la kadang2
macam mana ni
adekah aku y oversensitif


moga Allah membantu ku
=(

Friday, February 20, 2009

o~ rahsia mata wanita

Dari mana datangnya cinta? cheee wahhh!!
Dari mata turun ke hati... ehe... Mata juga mengungkap pelbagai makna....firasat tersirat. Namun firasat ini hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA. Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata.... jgn percaya sgt..ngee

SIFAT MATA WANITA SIKAP WANITA
*
*
Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.
*
*
Saiz mata sedang Sederhana
Tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.
*
*
Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.
*
*
Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.Wanita ini baik
*
*
Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.
*
*
Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.
*
*
Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.
*
*
Matanya seolah tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

Thursday, February 19, 2009

o~ wuwu

aku berusaha menjadi wanita y kuat
tapi akhir nya setelah beberapa hari je aku da kalah
mlm ni aku nangis byk2
memikirkan diri aku
tadi baru je epi gelak ketawa
mlm nangis
mungkin dalaman, hati sebenarnya sedih
aku da nak dtg bulan ker
tetibe jer sensitip lebey
slalu aku ni cemni
pastu ok je
aku rasa mcm tension dan aku nak akhirkan tension ini
time2 cemni aku rindukan mak aku
aku anak bongsu, so aku biasa manja dgn mak aku
mak aku sayang sgt dgn aku
mak...tolong adik =(
adik rindu kat mak
aku xtaw camne aku nk idup tanpa mak aku
mmg payah
kerana kasih syg y die bg xsama dgn sape2

o~ lulus...yeay

epinye ari ni
syukur ke hadrat illahi
dgn izin dan kurnianya
saya lulus test jpj
y paling best i do it perfectly
syoknye
xsangka2..syukur2
thanks kepada seme y mendoakan saya
sukses puteri =p
pasni xyah nk fening2 pk pasal lesen da
dua2 da ade
moto n kete
alhamdulillah =D

o~ test moto,doakan

ari khamis ni
kira ari ni
puteri amek test moto dgn jpj
doakan puteri taw
harap sgt dapat lulus
tq

Wednesday, February 18, 2009

o~ tag terbaruku =D

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag ten people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real - nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.
1. What is your name : puteri yang cute...ahakz
2. A four Letter Word : part...he is a part of my life, he is my bf..ngee
3. A boy's Name : putera...putera hatiku
4. A girl's Name : princess...yeah, its me
5. An occupation : pelajar...pelajar utm y berjaya..yeeeehaaa
6. A color : pink...i love pink colour, so sweet aa
7. Something you'll wear : pen...suatu kemestian =)
9. A food : peanut...peanut butter y best tapi mkn byk nnt jerawat byk lo
10. Something found in the bathroom : plastic...pastik sampah ke atau y pakai kat kepala tuh
11. A place : paris...woooow, so romantic, nnt nak g jugak
12. A reason for being late : pening pale...pening sebab ngantoks =D
13. Something you'd shout : perghhhhhhhhhh!!!...perghh, handsome giler mamat tuh..ngee
14. A movie title : puteri gunung ledang...xpenah tgk pown cite nih, best ke
15. Something you drink : pineapple juice, sedapnyer, nyum2
16. A musical group : peterpan, dulu ske band ni, skung da kurang, lagu pown tarak da
17. An animal : penguin...sooo cute, not not pingu pingu pingu =p
18. A street name : panglima street...kat Melaka ada street nih
19. A type of car : proton perdana...ske kete nih
20. The title of a song : pencinta wanita...my fav song
next victim will be..nobady, ahaks, as usual, sori ya, puteri xramai kawan lagik =(
tq ya salz =) daaaaaaaa

o~ susahnye tag ni =) ehe

Arahan::
1. Go to your photo folder in your computer
2. Go to the 6th folder of photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged
tag ni susah tol, tu pasai lama br jawab
sebabnye puteri ni xbanyak gambar
jgn kate 6 folder
1folder je ade
alih2 kena gambo lain
naseb ler wuwu
=p
menunjukkan bertapa puteri ni xup to date
cz xde gambo byk
xmcm kwn2 y lain
wuwu
ye laa puteri xde camera
hdset pon besa jerk

ni pown gambo taun biler tah
tah sape y amek pown xtaw...ehe...tapi ni beg utk letak fon rasanya...and barang2 lain pon boleh gak...ehe..sori ler...xtaw sangat al kisah gambor ni...nway tq ya salz =)

Tuesday, February 17, 2009

o~ ex bf

aku ade sorang jerk ex bf(si A)
kira die my 1st love
mmg baik orgnye
tapi xde jodoh kot
aku y mintak clash
sebab aku rasa da pudar
lg pown kebetulan aku rapat dgn laki lain (si B)
aku pown xtaw nape
tibe2 je..tu la org kate jodoh agaknye
sebab aku ni xske sgt kwn dgn laki
dak2 laki pown xrapat dgn aku sebab aku ni susah nk sembang dgn d'org
tapi kalo pompuan cepat je mulut aku ni
ramah nyer
si A ni baik sgt
die ni xpernah marah aku
slalu sokong aku
kalo aku merajuk mesti die akan call je xhenti2
kalo jumpa mesti bg benda sweet2 mcm ice cream ke
die xleh tgk aku susah hati
die akan tolong xkira la dari segi ape pon
si A ni baik sgt sampai bila nk clash pown aku xsampai hati nk bgtaw
tapi aku xnak tipu die
da 3 bln setelah berpk panjang br aku bgtaw
ye la sampai bile nk rahsiakan
lebey baik bgtaw
masa aku bg taw macam besa,reaksi die seperti b4 ni
aku penah mintak clash da 3 kali kot
tapi xjadi sebab aku xsmpai ati
tapi last2 au nekad
kali terakhr aku mintak clas tu die tgh epi2 gelak ketawa
aku rasa bersalah sgt
aku ingat nk batalkan aje niat tu
tapi xleh
aku kena kuat
sampai bile nk mcm ni
aku menangis masa bgtaw die
rasa macam berbulan2 jugak aku nangis
sedih
MyEm0.Com
aku kadang2 bingung btol ke keputusan aku
sometimes aku saje je cari ape kesalahan die pada aku
supaya aku boleh benci kat die
tapi xde
tu y buatkan aku lagi sedih
hanya pada tuhan je aku minta supaya kuatkan aku
supaya aku lupakan dia dan die lupakan aku
alhamdulillah aku dan die da ley trima dan kami kawan mcm biasa
si A ni penah kecewa 2 kali sebelum aku
tu y aku sedeh lg
aku rasa aku xdpt nk balas jasa si A ni sampai bile2
mmg perasaan bersalah tu sampai skrg ade
tapi bile melibatkan hati dan perasaan aku xtaw laa aku ni bersalah ke
kadang2 aku pk betol ke keputusan aku ni
tapi aku redha je ape y berlaku selepas ni
seme kwn2 aku salahkan aku
konon aku jahat sebab mintak clash dgn org sebaik itu
tapi tolong la paham
INGAT AKU SENGAJA KE!!!
ingat aku seronok ke lukakan hati org lain
aku bukan jenis mcm tu
kalo x kenapa aku kesah bila aku y mintak clash
kenapa aku y sedih
knapa lepas 3 bulan baru aku mintak
aku xsengaja
semua ini berlaku tanpa aku rancang
MyEm0.Com
.....
perbhubungan aku dgn si B alhamdulillah berjalan lancar
hope ni y last
aku xnk da melibatkan org lain
masa aku dan si B mula2 kenal ktorg da rancang nk kawin
sebab ktorg nye jalan cite sama jerk
die dgn ex die pown sama kisah cam aku
tapi mak bapak aku xbagi
sebab aku still study
n susah bagi mak bapak aku melepaskan aku
d'org suh aku pikul tanggungjwb sbg seorg anak dulu
xpe la aku redha je
mak bapak aku xsporting mcm mak bpk kwn2 aku
awal2 lg da suh tunang n kawin
bes jerk
mak bapak aku suh aku keje dulu n d'org xkesah pon aku kawin lambat
abg2 aku pon same
aku sedih sebenarnya
tapi aku diamkan sahaja
kerana mereka lebih tua dari aku
dan aku terima seadanya
ini lah kisah seorang puteri y lara
MyEm0.Com

o~ xleh tido laks

aku xleh tido mlm ni
eceli da seminggu lebey cemni
mybe tension tahap gaban kot
thesis aku xsiap lagi
masalah pasal master xsettle
pasal tempat keje y aku mohon pon aku risau gak
ye la skung ni tgh2 gawat kan
asgmt aku belambak
nnt nak test moto
nk jmpa lect amek sign
anta buku libry
jumpa en nk amek data
so aku jgn tension
dan effectnye bf aku ler..ehe
cian die
xpe2 nnt aku beli anak patung y ley cakap
xde aku asyik mengadu kt bf jer
kekeke
tapi bile aku tulis blog ni releast sket tension tu
mybe da terluah apa y tersirat
erm aku nk mkn a
lapo
daaaaa
salam

Monday, February 16, 2009

o~ meeting n bf punya hal

ari ni ade meeting le konon
nak bahagi tugas
last2
apenyer kosong
no input
stakat transfer video xyah ler ajak seme ahli
pastu aku ajak wat report
alih2 aku y kena wat
hantu btolMyEm0.Com
bengang arrrrrrrrrMyEm0.Com
bf aku mane nih
xcall2
da laa beberapa ari ni aku asyik gaduh jerk dgn die
ye la
earfon rosak
pastu suh aku ckp kuat2 sebab aku pakai loudspeaker
ish..ilang ayu aku cemni
aku kalo suh ckp kuat mmg aku tengking trusMyEm0.Com
yer la
aku, kalo suh ulang 2x xpe
kalo da 3 kali pown suh ulang lagik
memang aku trus bg bom atom
ganaz aku nih
mmg grumpy..ehe..time2 tertentu jerk..pompuan mesti paham
erm kalo susah sgt aku hadiah kan je nnt earfon tu kat die
tension aku aihMyEm0.Com
mood larik ari ni
k a
chow

Sunday, February 15, 2009

o~ lelaki owh lelaki

bf xde duit..
im deadMyEm0.Com
adakah korang boleh trima kalo couple dgn seseorg y xcukup duit
ahaks
sukar nk jawab kan
kalo ckp boleh..btol ke ni?MyEm0.Com
mybe ade y boleh sebab die ank org kaya
so xkesah ler bf ade duit ke x kan
kalo aku
aku xboleh!!!!!!!
ahakz
nmpk sgt mata duitanMyEm0.Com
bukan mata duitan
tapi mmg xleh trima
sebabnye
da nama pown laki kan
kena tanggung ank org kn
mesti la ada duit
kalo x xpayah la ckp nk kawin
aku ske laki y ckp cemni
"u xyh susah2,i akan tanggung semenye cz u kan bakal isteri i"MyEm0.Com
aku xske laki y ckp
"share la ye"
nah amek kauMyEm0.Com
pastu aku mmg anti btol la kalo laki pinjam duit aku
sebab aku xleh trima sesangat
paling anti laki y tumpang kesenangan pompuan
bukan nk berkira tapi
da nama pown laki kan
kalo x jgn cari awek
kalo awek cari ko leh la ko kondem balek
tapi kalo ko y cari kok kena tanggung la
sengalMyEm0.Com
seme gurl mimpikan berkawin dgn putera raja
tapi xseme akan dapat putera raja
but atleast be a gentleman k
arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgh
lelaki owh lelaki
MyEm0.Com

Saturday, February 14, 2009

o~ tag dr salz n liya :D

1) Your name / username
puteri or princess =D MyEm0.Com

2) Left handed or Right Handed
right, left masa maen batu seremban..kekekeke MyEm0.Com

3) Favourite letter to write
love letter..tiap kali jumpa mesti bagi MyEm0.Com

4) Least favourite letter to write
application letter..ehe.. MyEm0.Com

5) Do you think you are HOT?
of course because i'm a princess (puteri)..he8 MyEm0.Com

6) Upload your fav pic
can't cz gmbr tu free hair (aurat2 =p) MyEm0.Com

7) Why do you like this picture?
cz nmpk cam model..ahaks perasan lebey..jgn ade y t'muntah yerk MyEm0.Com
8) The last song u listen to?
cintamu by dygta cz ari2 bukak blog jerk MyEm0.Com

9) What are you doing right now besides this?
surfing tenet & donlod pic MyEm0.Com

10) Tag 6 people
erm..its so hard cz all my fwen had been tagged =p sowie ya MyEm0.Com

Friday, February 13, 2009

o~ alkisah kota tinggi

ari ni kul 5.00am da bgun
5.30am gerak ke kota tinggi
da a smlm xley nk tido
sengal
kekeke
puan y kump ktorg nk jmpa tu suh dtg sblm kul 9am
konon la
die sampai pown kul 11.30am
sengal jugak
usahawan berjaya ke cemtu
y menambahkan kesengalan hari tu adalah
kete sewa aka beca xleh nk naek bukit
ya Allah
tuhan je y tau
beca tu mengundur je dari atas ke bawah
padahal driver ktorg tu bukan nye baru blajo bwk
kat sana laa beca tuh nk wat hal
pastu owner tu siap nk repot polis lagik
owner tu pompuan
memang ler bengang kan
sepatotnye die rasa bersalah la bg ktorg bwk beca die tu
ckp da service konon
kalo btol xkan ler beca ko jadik camtu
penat taw
ktorg nk angkut beca ko tuh
da la panas terik
pastu menumpang umah org
xkan nk wat ske2 je kan
kalo umah sendirik
confirm ler aku tanggal tudung
pakai T-shirt n short
pasang aircond
tido
umah org ni kena le bersopan sket
tu pown kire aku da xmalu da
siap mintak air sejuk
tanggal tudung(masa ank laki die g solat jumaat je le)
pastu suh pasang kipas
huhuhu
xmalu2
tapi aku da xtahan
sebab aku pakai baju 2 lapis n tudung pown 2 lapis
baju n tudung muslimah tu
nyesal tol
kalo taw pakai T-shirt n tudung besa jerk
pastu panggil la makenik suh tolong tgk kan
die pown kate nak tuka clash plate tu bukan sehari
n y plg ptg bukan murah $$$$$$$
ni aku malas ni
kalo kete aku time tu gak aku tuko
kete org xkn aku lak y nk tuko kan
sori ler et
aku rasa ko xpayah ler wat kete sewa da
kalo stakat bende cemtu pown xtaw
da laa xnk bertanggungjwb
ape kes la ko nih
ktorg ni y kena berpenat lelah sebab ko taw
ko patot thanks to us la
erm balek jer
aku mmg xleh nk wat pe da
aku trus bukak tudung
salin baju
dummmmmmmmmm
xingat dunia
sedo2 da kul 10pm
maghrib pown xsedo
bgun2 cam penat sgt
aku gagahkan diri ku utk mandi
ye laa tadi g tempat org
riso ngigau lak nnt
pastu solat
skung ni tulis blog
kekeke
eceli
daripada pengalaman ni
aku dpt byk ilmu sebenarnye
pasal kete ler
pastu leh taw org2 kat tempat tu baek sgt cz sudi tolong kami
tq seme
usahawan tu pon ok
byk la die cte pasal diri die
kami pown rasa cm berkobar2 jerk nk jadik usahawan
kekekeke
tapi perjalanan y best n happy jadik sgt penat n xde mood nk ckp lebey2
aku je la slalu bukak topic
supaya xde la bosan kan
aku ni ske keadaan y senyap sebenarnya
tapi kalo ade org n xde benda nk wat aku ske meriah2
baru laa bermakna
kalo senyap jerk baek aku dok bilik
eceli
aku nk drive masa balek dari kota
sebab kesian kat driver ktorg
mesti penat
tapi aku tgk die mcm ske drive
n kete pown da mcm tu
aku xde laa offer diri
aku riso gak die kate aku mementingkan diri sendiri
tapi aku, kalo melibatkan nyawa org ni aku cuak sket
sebab aku kalo kete problem cemtu mmg aku xbrani bawak
kalo kete aku sendiri aku leh consider lg
tapi kete org aku xleh
so, lain kali korang xyah ler sewe kete pompuan
cerewet satu hal(siap ada perjanjian 1 muka surat tu)
pasal kete xtaw
cepat nk melenting
sengal
pk diri sendiri je
spjg aku sewe kete laki
mmg ler buruk
nmpak cam da nk rntuh
tapi bile drive mmg 1st class
macam bawak kete baru
tu lg penting la
kte y ktorg pinjam tu mmg cantik
bersih
satu habuk pown susah nk jumpa
tapi bile bawak
lori y bwk muatan byk tu lg laju
siap leh potong ktorg lagik
xde pickup langsung
sengal
k laa
nk tido a
malas nk makan
kenyang da
daaaa
salam seme
nite2

Thursday, February 12, 2009

o~ new awardz from liya =)




yezza
dapat awardz lagik
dari cutie liya =)
yg bakal menjadik tunangan org
ehe
congrats liya
hehe..

o~ awardz dr salz sweet =)

ni awardzz y diberi oleh salsabil
_lovelybelle(ske nama ni)
ehe
so sweet kan
love it so much
tq sesangat
tq jugak sebab sudi jadi kawan puteri =p


hehe..xsangka dpt award..terharunyer :)
tq

o~ bestfren kena AIDS

ni alkisah besfren aku y kat ukm ler
ym ngan aku
ckp ada masalah dgn rumate
die cite die tgh sedey ler kan
pastu tgh sedey2 tu die tanya
bile aku nk kawin
aku kate le mybe taun ni tunang
taun depan kawin
tapi ujung taun
pastu aku pown tanye die lak
ko camne?
pastu die kate mybe xkawin
amek anak angkat
aku tanya aa kenape
ko sakit ker
die kate ha'ah
kena Aids
aku pown cam caye dgn x
tapi org tgh sedey kan aku malas a nk ganggu mood die
aku pown pura2 aa caya
yer aa
sblm ni aku mana ada sejarah org terdekat kena penyakit cemtu
pastu die kate aku sedey ke x
aku cakap ler mesti la aku sedey
xkan epi pulak
pastu die kate terharu n esoknye nk bgtaw 1 rahsia lagi kat aku
aku kate ok
esok nyer dia ym ckp nk bgtaw rahsia tu
die mmg kena Aids(aku ingat dikau seorang)
pastu die tanya aku marah ke
aku kate la x
sebab aku da agak die xkena penyakit tu
eceli
aku mmg xske main2 camne
ye laa kata2 kan 1 doa
kalo kena btol2 camne
aku diam je la dgn kwn aku tu
sebab aku xmo panjang2 kan cite
aku sebagai kawan baek die pon die leh perbodohkan aku camtu
tapi aku paham sgt dgn kawan aku ni
ade problem jer mula laa ayat die lain macam
"good bye la"
"maafkan segala kesalahan die la"
"mybe ini kali terakhir la"
sampai aku ade bf pown die marahkan aku
sebab aku da xlayan die
konon aku turun kl xjumpa dia
tapi jumpa bf boley lak
memang ler
die kan bf aku
tolong ler paham
ko xde bf leh ler ckp cemtu
aku harap ko berubah ler
aku sayang ko
tapi ko overrrrrrrrrrrsensitif sgt
aku tegur je ko da nk sedeh
xmo kwn
buang nama aku dlm feature frenz kat friendster
ko ingat aku xterasa ke
aku ni robot ke xde perasaan
aku wat dono jer
sebab ko kawan baik aku
tolong la hargai aku
sebagaimana aku menghargai engkau
ko jgn wat perangai
bf aku lak da riso aku kawan dgn ko
ye laa
macam ape je sikit2 nk terasa dgn aku
bf aku da inagt ko ni lesbian lak
aku pon cuak gak nih
wuwu
tapi xpe
aku tau ko siapa
sebab aku da lama kenal ko
kalo ko lesbian xkan la ko minat kat beberapa org mamat nih masa kte blajo sesama dulu
btol x
pastu aku xske aa ko nye cara
ske kat seseorang laki
tapi ko punye reaction tu mcm benci nk mampus kat laki tu
bertembung xmo
berjumpa apatah lagi
sampai bile?aku riso dgn ko ni
nway aku akan sentiasa doakan ko k :)
besfren eva

o~ penyakit ngantok

eloo sme
puteri in da house :)
pagi ni xde kelas..aku bgun lambat
kuciwanye aku dgn diriku
wuwuwuw
erm ingat nk bgun awai wat psm
last2 kul 10 lebey baru bgun
huhu
ape nk jadik ni
da bgun ley lak ngantok lagi
aku skung ni ade penyakit ngantuk
kekeke
help help
erm esok aku nk g interview usahawan
y konon2 berjaya la
kekeke
erm kalo bkn kerna asgmt xkan ku pergi ke sana
yer laa banyak songeh tol
ade ke kena sampai b4 kul 9
kena byr rm20 sebab interview die
xleh rakam proses2 sejuk beku lak tu
aduish
y aku hot kan kwn2 aku tetap nk wat kat ctu
aku da bg idea wat tmpt lain xmo
smlm kwn aku y group lain g interview kat pulai
xyah bayo pown
da a dekat jerk
siap dapat frozen food byk lak tu
ktorg bukan kump die mkn pown xabes seme
punya laa baik ati n merendah diri
ni baru nk naek nama sket da eksyen
dgn student pown nk berkira
rm20 utk cas perkhidmatan
da laa kte ni nk promote mknn die
sengal btol
siap cakap kalo dari stesen tv baru leh rakam proses
bla ler
sengal
dadadada :p
erm k aa
solat dulu
salam sayang seme

Wednesday, February 11, 2009

o~ salah pilih masa :D

aku da wat setting baru
rupanya aku letak time pasifik
patot laa awal pagi
erm xpe2
belajar dai kesilapan
bley gak taw kat pasifik skung kul bape
kekekeke

o~ meeting jual

baru pas balek meeting ni
actually skung ni kul 11.40pm
xtaw laa apsal jam kat blog ni cam salah jer
aku salah setting kot
erm tadi meeting pasal subjek usahawan
ingat nak wat carwash
tapi
cikgu xbagik laaa
uwaaaa
kene gak bukak bazar
xtaw a nk jual pe
fening den
tgh bincang2 tu mkn2 le kuih
kawan blanja
ada kopok lekor, popia n mcm2 lagik
ade lak time mkn dak laki wat lawak lucah
ish aku ni mmg part y paling aku xsuke
da la melayu,islam lak tu
y cine n india diam jer
melayu y lebey
aku sbg org islam mmg malu la dgn kawan aku
da la y sorang tu siap jadikk tukang baca doa majlis ape2
ish2
malunye
ya Allah ampunilah dosa aku jika berdosa aku terdengar
aku xsanggup nk tanggung kalo kena soal
mmg nampak simple
cam xde pape kan
tapi setiap perkataan y kuar dari mulut kurniaan Allah ni
kena lah perkataan y baik2
hope d'org akan insaf
erm k gdnite
salam

o~ 4 family n buah hati :)

ari ni ingatkan nak blajo moto
yer la ingatkan esok test
rupanyer minggu depan
akak tu bukan nk bgtaw awal2
da siap2 da ni
tunggu nk turun blok jer
ade ke patot baru nak call
ske2 die jer
kalo org lain lambat beria marah2
die xpe pulak yer
erm alih2 trus g kelas ler jawab nyer
kelas xramai dtg ari ni
xtaw naper
malas kot
da ujung2 ni seme busy agaknyer
tadi kat kelas dapat asgmt n projek baru
ada 6 kesemuanya
wuwuw
haru
tadi,kua kelas jerk trus g sub
yer laa makanan kat sana ok sket dari kat tempat aku slalu beli tuh
meranti yg mahalmakanan xok jugak
pegi sub terpandang kedai universiti
aku mmg pantang nampak kedai ni confrim masuk
sebab aku slalu usyar2 baju u yg terbaru
yerla nk bg cenderamata kt buah ati n family aku
jauh u aku masuk xkan la xde hadiah utk d'org kan
kejam btol
da laa abg2 aku slalu bank in kat aku
kekeke
y bes nyer baju tu murah
siap ada student price lagi
rm17.50 rasanya tadi
aku beli satu je cz nak tgk dulu saiz camne nk bg kat abg2 aku tu
yg memening kan kepala aku nih
aku nk bg kat semua ke
da laa family aku ramai nk mampus
6abg+1kak+mak+ayah+2a.sdara+bf=12xrm18=rm216
waaaaa
xleh jadik ni
kena kurangkan
6abg+1kak+mak+ayah+bf=10xrm18=180
ok ke? apa pendapat korang?
erm banyak lagi tu
tapi boleh laa di pertimbangkan
xpe da keje nnt da la duit aku
yg penting family aku seme dpt sesuatu bile aku kua u
eceli
abg aku y sulung n bapak aku tu aku da penah bg da
tapi riso laa kecik ati lak nnt
bg je la
y penting seme epi

erm skung ni aku da kat bilik tulis blog

sat g aku nk wat psm aku

moga cepat siap

doakan aku ya!